Zowel op vlak van meubelmakerij als binnen- en buitenschrijnwerkerij, verwerf je kennis en praktijkervaring.

Houtbewerking omvat verschillende fasen. In deze opleiding leer je dan ook plannen, schetsen, prijs berekenen, opmeten en producten afwerken.

Wanneer je dit jaar met vrucht beëindigt, ontvang je het diploma van secundair onderwijs. In dit specialisatiejaar ligt de klemtoon op het inrichten en afwerken van interieurs.

Zo werk je met hout, maar leer je ook plafondsystemen en gips- en kartonwanden plaatsen.

Tijdens het vak Toegepaste economie leer je alles over boekhouden en het bedrijfsleven. Op het einde van het schooljaar kan je een diploma bedrijfsbeheer ontvangen, waardoor je later zelfstandig aan de slag kan.

Bovendien kan je ook een VCA-attest behalen. Dit attest is 10 jaar geldig en is een belangrijke troef bij het verwerven van een plaats op de arbeidsmarkt.

 
 

Lesuren

BASISVORMING

 

Godsdienst / NC Zedenleer

2

Lichamelijke Opvoeding

2

Project Algemene Vakken                                           

6

Frans

2

   
SPECIFIEK GEDEELTE

 

Hout

6

  > Constructieleer

 

  > Machineleer

 

  > Materialenleer   
  > Technisch Tekenen

 

  > Houttechnieken

 

Praktijk

6

Stage  8
   
COMPLEMENTAIR GEDEELTE

 

Toegepaste Economie

4

 

 

TOTAAL

36

 

Worden tot het 7de specialisatiejaar toegelaten : de regelmatige leerlingen die met vrucht het zesde leerjaar van het secundair onderwijs hebben beëindigd in een overeenstemmende studierichting.

Aan leerlingen uit het beroepssecundair onderwijs worden de getuigschriften van de 2de en 3de graad gevraagd om het diploma van Secundair Onderwijs te kunnen behalen.